Über uns

YLSY (Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Amacıyla Gönderilecek Öğrencileri Seçme ve Yerleştirme) Ülkemizde bulunan üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla 1416 sayılı Kanun kapsamında Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından yürütülen yurt dışı lisansüstü öğrenim bursluluk programıdır. Program kapsamında yurt dışına gönderilen öğrencilerin seçme, yerleştirme, öğrenime başlama, öğrenimlerinin izlenmesi, burs ve okul ödemeleri, sağlık harcamaları, ulaşım giderleri, sınav ücretleri, kırtasiye yardımı, öğrenim sonrası ilgili kuruma yerleştirilmesi ve takibinin yapılması vb. tüm iş ve işlemler Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından yürütülmektedir ve Üniversitemiz YLSY Burs Koordinatörlüğü tarafından izlenmektedir.